Elevate
news

Bart Klompenmaker (44) en Coen van Houte (19) voor Elevation Partners.

Oudste versus jongste werknemer: Bart (44) en Coen (19) timmeren aan carrière

Jong of oud? Wat maakt het uit! Binnen Elevation Partners hechten we veel waarde aan ons opleidingstraject en bieden wij de mogelijkheid aan om als starter of om als ervaren rot hier te komen werken. Ongeacht leeftijd, ervaring of opleiding: wij geloven erin dat je met de juiste instelling, dedication en motivatie bij ons kan slagen. Bart Klompenmaker (44) en Coen van Houte (19) zijn hier het levende bewijs van.

Coen begon op 1 november 2022 bij Elevation Partners. Met zijn 19 jaar jong is hij momenteel de jongste werknemer binnen het bedrijf, terwijl Bart met zijn 44 jaar de meest senior persoon op de werkvloer is en sinds 1 april 2022 in dienst is. Maar of ze beiden nou iets merken van het leeftijdsverschil binnen het bedrijf? Dat lees je in dit interview.

Wat heeft jou doen besluiten om hier te komen werken?

Coen: “De diversiteit in het werk en de frisse energie van het bedrijf. Dat gaf mij de doorslag. Een bedrijf in de scale-up fase is altijd interessant, omdat je kan meebouwen aan de toekomst van het bedrijf en die van jezelf.”

Bart: “Ik was opzoek naar een ondernemende club vol ambitie, die de durf heeft om echt door te investeren het maximale uit de markt te halen. Dit vond ik bij Elevation Partners.”

Wat deed je voor je hier kwam werken?

Coen: “Ik heb veel tijd in de horeca gespendeerd om wat geld te verdienen, vooral in het hoogseizoen. Begin juli was ik afgestudeerd en ging ik direct opzoek naar een baan.”

Bart: ““Ik heb hiervoor 12 mooie jaren gehad bij een gevestigde naam op het gebied van recruitment, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Waarom ik dan voor iets anders heb gekozen? Ik was opzoek naar een organisatie met een ander type dynamiek.”

Wat is jouw functie hier en waar ben jij verantwoordelijk voor?

Coen: “Ik ben junior Visual Designer. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alles qua design samen met senior Visual Designer Soizic van Walsem. Ik zorg voor talloze visuals, het design van promotiemateriaal en het uiterlijk van verschillende presentaties.”

Bart: “Ik ben als Managing Director eindverantwoordelijk voor de dagelijks aansturing binnen Elevation Partners op onze locaties Amsterdam en Den Bosch. Ik heb dagelijks overleg met verschillende eindverantwoordelijken op de beide kantoren. Dit gaat veelal over de behaalde resultaten, de groeiplannen, mogelijke uitdagingen en de oplossingen die daarbij horen.”

Hoe kijk je terug op de (korte) periode dat je hier hebt gewerkt?

Coen: “Mijn eerste maand was erg leuk en leerzaam. Ik rolde binnen in een drukke maand en kon gelijk aan de slag! Ik leer het door het simpelweg te doen. Daarnaast heb kennis gemaakt met het bedrijf, maar ook vakinhoudelijk waren er genoeg elementen om te leren en om aan te wennen. Al met al een warm welkom en een fijn team om mee samen te werken.”

Bart: “Erg leerzaam, super uitdagend, maar bovenal met veel plezier!”

Wat maakt het voor jou wel of juist niet leuk om als jongste/oudste hier te werken?

Coen: “Tuurlijk, er wordt wel eens gedold over mijn leeftijd binnen het team, maar ik merk totaal niet dat ik niet serieus genomen wordt of dat er lelijk wordt gedaan over dat ik geen tot weinig werkervaring heb. Dus nee, totaal geen last van.”

Bart: “Als oudste is het juist leuk om binnen een jong bedrijf werkzaam te zijn. Je beaamt het ouder worden. Ik heb namelijk het gevoel dat ik op alle punten kan meekomen. Ik realiseer me, terwijl je me deze vraag stelt, dat sommigen op kantoor de helft of minder mijn leeftijd zijn! Ja, dat is confronterend, maar zo voelt het op dat moment niet.”

Hoe kijk je naar jouw toekomst bij dit bedrijf?

Coen: “Eén van de redenen om bij Elevation Partners te gaan werken waren de doorgroeimogelijkheden. Ik begin hier als junior, maar wil graag doorgroeien naar medior. Hierdoor hoop ik zelfstandig projecten te kunnen draaien, zodat ik vakinhoudelijk ook veel meer kennis op ga doen.”

Bart: “We zijn in 2022 bewust bezig geweest om de groeiplannen middels een veel bredere demografie aan te pakken. Daar hebben we grote stappen in gemaakt. Wij willen een werkgever zijn waar naast starters ook mensen aan de slag kunnen gaan die een tweede of derde stap maken in hun carrière. En dat is gelukt! Er loopt een grote groep ouders over de werkvloer, maar ook een handje vol starters zoals bijvoorbeeld Coen. Ja, ik zie onze toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

Merk je dat je de jongste/oudste bent op de werkvloer? Zo ja/nee, waarom?

Coen: “Ik merk er zelf niet veel van, maar er wordt onderling wel eens wat gegrapt, maar dat hoort erbij.”

Bart: “Dat merk ik wanneer de muziek aangaat op de werkvloer. Haha, dus echt in de praktische dingen. Als mijn collega’s het over bekende influencers hebben, dan gaat dat volledig langs mij heen. Verder merk ik er weinig tot niets van.”

Hoe kijk jij tegen deze stempel (jongste/oudste) aan?

Coen: “Zie het niet als een stempel en ook niet als een voor- of nadeel.”

Bart: “Ik geloof niet dat ik die heb. Zo voel ik dat ook niet, tenzij ik er zelf een grap over maak.”

Welk advies zou jij de jongste/oudste werkgever willen meegeven?

Coen: “Ik zou willen meegeven dat je altijd jong van geest moet proberen te blijven. Zo blijft het leven langer leuk. Wanneer we met pensioen gaan, kunnen we lang genoeg de norse oude man/vrouw uithangen.”

Bart: “Focus niet op leeftijd. Ieder persoon die ervoor openstaat kan wat van iemand anders leren, ongeacht welke leeftijd de ander heeft.”

Deel deze blog:
Daniël Gontha, Copywriter voor Elevation Partners.
Daniël Gontha

auteur